Edese Vos

Meld je aan voor de Grote René Verhulst Goed Nieuws Show!

rene verhulst compilatie
René Verhulst, onze geweldige burgemeester. Foto: Gemeente Ede.

Op 17 mei is het zover: dan organiseert de communicatie-afdeling van de gemeente de Grote René Verhulst Goed Nieuws Show. Alle burgers van Ede zijn uitgenodigd om onze sympathieke burgemeester te ontmoeten en hem te knuffelen.

Er stond een paginagrote advertentie in Ede Stad in de kleur van onze heidehoogheid. Veel mensen hebben die helaas niet gezien, want het schijnt dat de krant niet bezorgd is afgelopen week omdat alle bezorgers met meivakantie waren. Kijk dus even in de papierkliko van je buren of daar nog een stapel ligt.

Burgers, burgerinnen en nog-niet-ingeburgerden van Ede, heb je altijd al iets willen vragen aan je burgemeester? Dan is dit je kans! Het is nu of nooit! Mis het niet! Want onze dromende, inspirerende burgemeester, die net voor zes jaar is herbenoemd, komt niet elke dag vanaf de Bergstraat naar de CHE om met het volk in gesprek te gaan.

De mens achter de ambtsketen

Eindelijk kun je de mens achter de ambtsketen leren kennen. René de street art fan, René de lintjesman, René die een biertje met WimLex doet, René die ‘old boys’ is met de Airborneveteranen, René het popidool, René de wielrenner en René met de gebreide coltrui.

de grote rene verhulst show

We leren de hoogte- en dieptepunten van onze burgemeester kennen, wat hem drijft en welke kansen en uitdagingen hij ziet voor de toekomst van de ongekroonde hoofdstad van de Foodvalley! Dit alles onder de bezielende leiding van Xander van Soelen van cultureel centrum Astrant, die ook het publiek de kans zal geven om vragen te stellen. Let wel, een kans. Je kunt dus ook niet de beurt krijgen. Dat bepaalt Xander.

Persoonlijk uitverkoren

Hoewel de beste man toen ik hem afgelopen week belde nog geen flauw idee had wat hij geacht werd te doen. Hij was gevraagd, had natuurlijk meteen JA gezegd, want zo’n kans krijg je maar eens in je leven. Maar hij krijgt pas volgende week een briefing van de PR-afdeling hoe hij dit event-van-het-jaar in goede banen moet leiden. Wel wist Xander te vertellen dat René hem persoonlijk had uitverkoren.

Ik vroeg nog: “Heb je geen enkel idee waarom hij jou heeft gevraagd?” “Nee, ik heb echt geen idee,” zei Xander. “Zeg jij het maar.” OK, zal ik dan maar zeggen wat ik denk? Omdat iemand die voor zijn werk grotendeels afhankelijk is van gemeentesubsidie en in januari nog een gemeentelijke onderscheiding van Verhulst kreeg opgespeld, het wel uit z’n hoofd zal laten om kritische vragen te stellen. Het wordt een feel good-voorstelling. Tenzij Xander toch opeens heel tegendraads zijn eigen bio volgt en “een plek gaat bieden waar experiment en lef voorop staat.”

Een soort College Tour

Xander wist nog wel te vertellen dat het een soort College Tour moet worden. Vandaar dat het op de CHE plaatsvindt. Maar dan wel zonder Twan Huys. Want journalisten, daar heeft onze burgemeester niet zoveel mee. Alle interviewverzoeken van de Edese Vos om in gesprek te gaan over de kloof tussen politiek en burger wees hij resoluut af. Hij kiest liever zijn eigen PR-moment met het volk, volledig geregisseerd door de communicatie-afdeling van de gemeente.

We laten ons natuurlijk niet kennen. De Vos heeft zich meteen als eerste aangemeld. En we nodigen al onze kritisch-betrokken lezers uit om op 17 mei ook naar de Grote René Verhulst Goed Nieuws Show te komen. Je kunt je hier aanmelden. Er zijn hapjes en drankjes op kosten van de gemeente, mocht je nog twijfelen. Het is op woensdagmiddag, dus helaas niet zo geschikt voor alle werkenden en jonge moeders en vaders van Ede, maar dat maakt niet uit, het gaat tenslotte niet om jou maar om René Verhulst.

Laten we onze burgemeester voor de komende zes jaar aanmoedigen en de vele kritisch-betrokken vragen meenemen die hij liever niet hoort, maar die wel gesteld moeten worden. Juist voor de toekomst van Ede.

NASCHRIFT 18 mei 2023: Lees ook het verslag van deze bijeenkomst.

Marc van der Woude

Combineert onderzoeksjournalistiek en innovatie om de 'tegenmacht' van burgers te versterken. Verbindt bij de Edese Vos journalisten, bronnen en onderzoekers. Gaat tot het gaatje om transparantie te krijgen.

Schrijf een reactie

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.