Edese Vos

Moderatiebeleid

Onder de artikelen op de Edese Vos en onze berichten op de socials kan worden gereageerd. Wel gelden hier enkele huisregels voor waar op wordt gemodereerd.

  1. Draag inhoudelijk en constructief bij, aansluitend op het onderwerp van het artikel. Dat mag uiteraard kritisch zijn.
  2. Reageer bij voorkeur onder je eigen naam. Wil je dit om privacy-redenen niet, dan mag je ook onder pseudoniem reageren, mits je bijdrage inhoudelijk iets toevoegt.
  3. Scheldpartijen, negatief gefoeter, beledigingen aan deze of gene, seksisme, getrol, ad hominems (op de persoon spelen), bedreigingen, legitimatie van geweld, en het ongefundeerd verdacht maken van journalisten horen op de Edese Vos niet thuis.
  4. De reactieruimte is ook niet bedoeld voor spam (reclame) en bijdragen die niet over het onderwerp van het betreffende artikel gaan.
  5. Het is niet toegestaan om auteursrechtelijk beschermd materiaal van anderen als reactie te plaatsen. Wel kun je een link plaatsen naar een uitgebreider artikel op een andere website als dit het online gesprek inhoudelijk dient.
  6. Reacties hoeven niet in perfect Nederlands geschreven te zijn, maar reacties die onleesbaar of warrig zijn, of in HOOFDLETTERS of andere onnodig aandachttrekkende stijlvormen zijn geschreven, worden verwijderd.
  7. Reacties die feitelijke onwaarheden bevatten worden gericht gemodereerd. Zorg er dus voor dat wat je beweert ook klopt. We willen online gesprekken zorgvuldig voeren.

Moderatie is ter beoordeling van de Edese Vos en hier kan niet over worden gereclameerd. Wie zich na herhaalde waarschuwing blijft misdragen krijgt een block, wat betekent dat je geen reacties meer kunt plaatsen. Legitimatie van of oproepen tot haat of geweld en bedreigingen, leveren meteen een block op.

Een goede vuistregel voor het reageren is: hoe kan ik met mijn reactie waarde toevoegen voor anderen? Bijvoorbeeld door een inzicht of alternatief perspectief aan te reiken en een onderwerp zo te verdiepen. Of door te linken naar een interessant toegankelijk artikel elders op het web. Inwoners van Ede hebben samen veel kennis en ervaring die kan worden gebruikt om tot betere inzichten en oplossingen te komen.

Om spammers, spambots en trollen af te kunnen vangen is het systeem zo ingesteld dat de eerste twee reacties die je plaatst worden gemodereerd. Dat betekent dat ze even blijven ‘hangen’ en na akkoord van onze moderator – meestal binnen een uur – worden doorgeplaatst. Na twee goedgekeurde reacties kun je zonder tussenkomst op de website reageren.

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.