Edese Vos

Aanbevelingen

Wat andere lezers zeggen over de Edese Vos.

“Hier hebben we wat aan: niet alleen onderzoeksjournalistiek, vooral ook van hoge kwaliteit, versterking van de pluriformiteit en de tegenmacht. Ik voel me als geïnteresseerde burger op mijn wenken bediend.”
– Theo van de Rijt, betrokken inwoner

“Geen knollen voor citroenen en man en paard noemen, dat zijn publicaties naar mijn hart. Opgeschreven met een scherpe pen. Kritisch. Succes, succes, succes!”
– Robert-Jan Wopereis, betrokken inwoner

“Wat een verademing is dit nieuwe platform in Ede! Ik ben mij de afgelopen jaren gaan realiseren hoe veel media werken en dat zij te vaak geen tegenmacht bieden. Verfrissend om te zien dat in Ede dit nieuwe initiatief is ontstaan. Wat mij ook erg aanspreekt is de verbindende factor in jullie visie.”
– Jacqualine Zonneveld, betrokken inwoner

“Jullie zijn goed bezig. Echt iets wat ontbrak in Ede. Er is genoeg dat minder journalistiek maar wel leuk is en er is ook van alles dat weinig journalistiek is en maar wat roept. Jullie initiatief omarm ik: gedegen plannen bekijken en niet alleen commentaar geven, maar ze ook verduidelijken.”
– Allard Bijlsma, stadsgeograaf

“Gaaf initiatief, de Edese Vos! Het is hard nodig. De Edese Vos stelt vragen die er toe doen en die vaak niet worden gesteld. De negatieve gevolgen van keuzes worden te vaak verzwegen. De Edese Vos maakt met eigen lokale onderzoeksjournalistiek deze onderbelichte kant zichtbaar. Ik heb bewondering voor jullie initiatief en de artikelen die jullie schrijven.”
– Koos Hoefakker, betrokken inwoner

“Van harte gefeliciteerd met dit mooie lokale Edese initiatief. Mooie doelstellingen en de website ziet er ook heel verzorgd uit!”
– Jolmer Winkel, columnist Ede Dorp

“Haha, genius!!”
– Hester Bats, over de 1 aprilgrap van de Edese Vos

“Lokale onderzoeksjournalistiek is van onschatbare waarde, zeker nu grote krantenconcerns zich inhoudelijk steeds verder terugtrekken uit de regio. Wie controleert dan nog het lokale bestuur, wie houdt bij of beloftes worden nagekomen, wie onderzoekt de lokale gevolgen van landelijk beleid of regionale maatregelen? Het is geweldig dat er dankzij de Edese Vos weer een (onderzoeks)journalistieke vinger aan de bestuurlijke pols wordt gehouden. Het feit dat de Edese Vos al zo snel op de bespreekagenda van het Presidium staat – hoe moeten ze daar omgaan met de oproep naar de Vos te ‘lekken’? – geeft aan dat er genoeg op te helderen valt, van kleine binnenbrandjes tot regelrechte misstanden. Ik verheug me erop wekelijks de laatste ontwikkelingen tot me te kunnen nemen.”
– Vincent Weggemans, bestuurslid Vereniging van Onderzoeksjournalisten

Overtuigd? Schrijf je in voor de mail en steun de Edese Vos.

“Jarenlang heb ik een opleiding journalistiek geleid. Steeds meer verloor ik de moed als het ging om de kwaliteit en met name de teloorgang van de regionale en lokale journalistiek. Ik ben daarom enorm enthousiast over het initiatief van de Edese Vos. Onderzoeksjournalistiek geeft me nieuwe hoop voor de toekomst van de journalistiek. Veel succes gewenst in de realisering van dit mooie ideaal!”
– Ton Veen, oud-docent journalistiek

“Lunteranen staan bekend als enigszins eigenzinnig en kritisch. Wij bekijken een zaak graag eerst van alle kanten. Daarom zijn we blij met kritische verslaggeving over overheid en bedrijfsleven. De Edese Vos en haar redacteuren zetten hun tanden in zaken die onderbelicht blijven. De Lunterse samenleving en haar Dorpsraad kunnen hier hun voordeel mee doen. Edese Vos: onderzoek, schrijf en blijf alsjeblieft!”
– Evert-Jan Moraal, betrokken inwoner van Lunteren

“De vos is echt mijn lievelingsdier! Als ik door de Raadhuisstraat rijd zie ik hem soms met een enorme snelheid aankomen. Dan kijkt hij mij aan en hebben we even oogcontact. Het is echt een fantastisch dier! Zo’n ontmoeting blijft je bij, die vergeet je niet meer.”
– René Verhulst, burgemeester van Ede, in een video van de Regio Foodvalley

“Bijgaand een donatie van 100 euro. Follow the money. ;-)”
– Een stille supporter

“Goed nieuws voor Ede, dit nieuwe lokale journalistieke initiatief. Ik wens jullie veel succes.”
– Erik Wesselius, fractieleider Mens en Milieu Ede

“Ik volg de Edese Vos en vind het fantastisch. Ik houd van kritische journalistiek. Dat brengt dingen naar boven die je nog niet weet, en dat is gewoon hartstikke goed. Deze kritische geluiden moeten er absoluut zijn. Jullie willen de onderste steen boven halen, en tegenwicht bieden tegen de macht en soms ook de arrogantie.”
– Ferdie Olde Bijvank

*BLOCK*
– Redactie Ede Stad

“Met veel plezier lees ik de Edese Vos. Een gezonde kritische houding jegens onze overheid kan nooit kwaad. Sterker nog: de vinger aan de pols is op dat gebied meer dan nuttig en noodzakelijk. Laat de burger meekijken met wat er over hun hoofden wordt beslist, welke invloed dat heeft op het dagelijks leven en de portemonnee, en welke mogelijke onvoorziene nadelen.”
– Een betrokken lezer

“Leest lekker weg. Heerlijk om eens een wat kritischer geluid te vernemen zodat je aan het denken wordt gezet. Fijn dat er mensen zijn die zich daarvoor inzetten!”
– Een betrokken lezer

“Compliment voor de aanpak van de Edese Vos. Keep up the good work!”
– Een betrokken lezer

“Ik waardeer jullie initiatief enorm! Zet hem op en ga zo door!”
– Een betrokken lezer

“Blij met jullie initiatief om kritische lokale journalistiek te bundelen en toegankelijk te maken!”
– Een betrokken lezer

“Constructief, innovatief, hoopvol en oplossingsgericht.”
– Een betrokken lezer

Overtuigd? Schrijf je in voor de mail en steun de Edese Vos.

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.