Edese Vos

Aanbevelingen

Wat andere lezers zeggen over de Edese Vos.

“Geen knollen voor citroenen en man en paard noemen, dat zijn publicaties naar mijn hart. Opgeschreven met een scherpe pen. Kritisch. Succes, succes, succes!”
– Robert-Jan Wopereis, betrokken inwoner

“Wat een verademing is dit nieuwe platform in Ede! Ik ben mij de afgelopen jaren gaan realiseren hoe veel media werken en dat zij te vaak geen tegenmacht bieden. Verfrissend om te zien dat in Ede dit nieuwe initiatief is ontstaan. Wat mij erg aanspreekt is de verbindende factor in jullie visie.”
– Jacqualine Zonneveld, betrokken inwoner

“Hier hebben we wat aan: niet alleen onderzoeksjournalistiek, vooral ook van hoge kwaliteit, versterking van de pluriformiteit en de tegenmacht. Ik voel me als geïnteresseerde burger op mijn wenken bediend.”
– Theo van de Rijt, betrokken inwoner

“Echt iets wat ontbrak in Ede. Er is al genoeg dat weinig journalistiek is of maar wat roept. Jullie initiatief omarm ik: gedegen plannen bekijken en niet alleen commentaar geven, maar ze ook verduidelijken.”
– Allard Bijlsma, stadsgeograaf

“Gaaf initiatief, de Edese Vos! Het is hard nodig. De Edese Vos stelt vragen die er toe doen en die vaak niet worden gesteld. De Edese Vos maakt met eigen lokale onderzoeksjournalistiek de onderbelichte gevolgen van keuzes zichtbaar. Ik heb bewondering voor jullie initiatief en de artikelen die jullie schrijven.”
– Koos Hoefakker, betrokken inwoner

“De vos is echt mijn lievelingsdier! Als ik door de Raadhuisstraat rijd zie ik hem soms met een enorme snelheid aankomen. Dan kijkt hij mij aan en hebben we even oogcontact. Het is echt een fantastisch dier! Zo’n ontmoeting blijft je bij, die vergeet je niet meer.”
– René Verhulst, burgemeester van Ede, in een video van de Regio Foodvalley

“Lokale onderzoeksjournalistiek is van onschatbare waarde, zeker nu grote krantenconcerns zich inhoudelijk steeds verder terugtrekken uit de regio. Wie controleert dan nog het lokale bestuur, wie houdt bij of beloftes worden nagekomen, wie onderzoekt de lokale gevolgen van landelijk beleid of regionale maatregelen? Het is geweldig dat er dankzij de Edese Vos weer een (onderzoeks)journalistieke vinger aan de bestuurlijke pols wordt gehouden. Het feit dat de Edese Vos al zo snel op de bespreekagenda van het Presidium staat – hoe moeten ze daar omgaan met de oproep naar de Vos te ‘lekken’? – geeft aan dat er genoeg op te helderen valt, van kleine binnenbrandjes tot regelrechte misstanden. Ik verheug me erop wekelijks de laatste ontwikkelingen tot me te kunnen nemen.”
– Vincent Weggemans, bestuurslid Vereniging van Onderzoeksjournalisten

“Mijn complimenten voor jullie initiatief en jullie scherpe, kritische artikelen! Ik herken veel in wat jullie schrijven en heb respect voor jullie lef. Dat het wringt bij lokale politici en de gemeente is logisch maar dit is meer dan welkom!”
– Een lokale sociaal werker

Overtuigd? Schrijf je in voor de mail en steun de Edese Vos.

“Jarenlang heb ik een opleiding journalistiek geleid. Steeds meer verloor ik de moed als het ging om de kwaliteit en met name de teloorgang van de regionale en lokale journalistiek. Ik ben daarom enorm enthousiast over het initiatief van de Edese Vos. Jullie onderzoeksjournalistiek geeft me nieuwe hoop voor de toekomst van de journalistiek. Veel succes gewenst in de realisering van dit mooie ideaal!”
– Ton Veen, oud-docent journalistiek

“Lunteranen staan bekend als enigszins eigenzinnig en kritisch. Wij bekijken een zaak graag eerst van alle kanten. Daarom zijn we blij met kritische verslaggeving over overheid en bedrijfsleven. De Edese Vos en haar redacteuren zetten hun tanden in zaken die onderbelicht blijven. De Lunterse samenleving en haar Dorpsraad kunnen hier hun voordeel mee doen. Edese Vos: onderzoek, schrijf en blijf alsjeblieft!”
– Evert-Jan Moraal, betrokken inwoner van Lunteren

“Bijgaand een donatie van 100 euro. Follow the money. ;-)”
– Een stille supporter

“Van harte gefeliciteerd met dit mooie lokale Edese initiatief. De website ziet er heel verzorgd uit!”
– Jolmer Winkel, columnist Ede Dorp

“Goed nieuws voor Ede, dit nieuwe lokale journalistieke initiatief. Ik wens jullie veel succes.”
– Erik Wesselius, fractieleider Mens en Milieu Ede

“Ik volg de Edese Vos en vind het fantastisch. Ik houd van kritische journalistiek. Dat brengt dingen naar boven die je nog niet weet, en dat is gewoon hartstikke goed. Deze kritische geluiden moeten er absoluut zijn. Jullie willen de onderste steen boven halen, en tegenwicht bieden tegen de macht en soms ook de arrogantie.”
– Ferdie Olde Bijvank

*BLOCK*
– Redactie Ede Stad

“Ere wie ere toekomt: de scoop over het faillissement van Smaakpark Ede werd gebracht door de Edese Vos.”
– Job van Gasselt, de Gelderlander

“Complimenten voor jullie professionele reconstructie van het Smaakpark!”
– Een oud-wethouder van Ede

“Haha, genius!!”
– Hester Bats, over de 1 aprilgrap van de Edese Vos

“Uw publicatie is onrechtmatig! U treedt journalistieke principes met de voeten! Wij stellen u aansprakelijk voor alle schade! Bladiebladiebla.”
– Advocatenkantoor gemeente Ede in een juridische blafbrief

“Leestip voor alle overactieve gemeentes, die denken informatie te kunnen ‘managen’. Over een gemeente (Ede) die volstrekt uit de bocht vliegt en een lokaal medium dat uitlegt hoe journalistiek functioneert.”
– Thomas Bruning, algemeen secretaris Nederlandse Vereniging van Journalisten

“Ik dacht dat in Ede nooit wat gebeurde, maar sinds ik de Edese Vos lees denk ik: wow, er is hier echt meer aan de hand!”
– Een jonge Edese kiezer

“Willen jullie het format van de Edese Vos alsjeblieft ook uitrollen naar andere middelgrote gemeenten? De pogingen tot het verspreiden van lokaal of regionaal nieuws houden hier op bij aanrijdingen, echtpaar Pieterse dat 65 jaar samen is, en een lintje voor meneer Klaassen die 25 jaar de begraafplaats heeft geharkt. In het huis-aan-huisblad wordt zelden iets kritisch opgetekend. Het is gratis lippendienst aan de politiek en lief voor clubs en verenigingen. Maar op het scherpst van de snede volgen wat er echt speelt – in de gemeenteraad, bouwprojecten e.d. – het is zeldzaam of het bereikt net het niveau ‘gecremeerde kroket’. Ik denk dat jullie met de Edese Vos echt een niche gevonden hebben.”
– Een maatschappelijk betrokken inwoner van Alkmaar

Overtuigd? Schrijf je in voor de mail en steun de Edese Vos.

“Met veel plezier lees ik de Edese Vos. Een gezonde kritische houding jegens onze overheid kan nooit kwaad. Sterker nog: de vinger aan de pols is op dat gebied meer dan nuttig en noodzakelijk. Laat de burger meekijken met wat er over hun hoofden wordt beslist, welke invloed dat heeft op het dagelijks leven en de portemonnee, en welke mogelijke onvoorziene nadelen.”
– Een betrokken lezer

“Ga zo door. De transparantie en het zelfreflecterend vermogen van de Edese Vos krijgt mijn respect en waardering. Een waardevol onderdeel van het proces om een volwassen ‘public watchdog’ te worden waar de Gemeente Ede niet meer omheen zal willen gaan. De Edese Vos heeft karakter!”
– Een betrokken lezer

“Leest lekker weg. Heerlijk om eens een wat kritischer geluid te vernemen zodat je aan het denken wordt gezet. Fijn dat er mensen zijn die zich daarvoor inzetten!”
– Een betrokken lezer

“Compliment voor de aanpak van de Edese Vos. Keep up the good work!”
– Een betrokken lezer

“Ik waardeer jullie initiatief enorm! Zet hem op en ga zo door!”
– Een betrokken lezer

“Blij met jullie initiatief om kritische lokale journalistiek te bundelen en toegankelijk te maken!”
– Een betrokken lezer

“Constructief, innovatief, hoopvol en oplossingsgericht.”
– Een betrokken lezer

“Jullie zijn helden!”
– Een betrokken lezer

“Weer een fantastisch goed artikel op de Edese Vos. Wat me vooral blij maakt van jullie verslaggeving en onderzoeken is dat je er diep induikt, alles goed uitzoekt, en terecht de Gelderlander op de vingers tikt dat ze kopiëren zonder bronvermelding. Dat jullie luisteren en respectvol omgaan met mensen. Zo zie ik journalistiek graag. Eerlijk en diepgravend.”
– Een betrokken lezer

“Het is goed om waardering uit te spreken, dus bij deze een compliment: de Edese Vos slaat de spijker weer op de kop! Blijf scherp en durf te schrijven, dat zouden meer mensen moeten doen!”
– Een betrokken lezer

“Respect voor de wijze waarop jullie alle kanten belichten. Feitelijk, maar ook erg leerzaam.”
– Een betrokken lezer

“Wat jammer dat ik deze site niet eerder heb ontdekt, want ik waardeer erg hoe jullie dieper op veel zaken in gaan. Vooral op financieel vlak mis ik informatie bij de Gelderlander, terwijl dit toch erg van belang is.”
– Een betrokken lezer

Overtuigd? Schrijf je in voor de mail en steun de Edese Vos.

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.