Edese Vos

Overname van artikelen

Mag je artikelen van de Edese Vos overnemen op je eigen website of doorplaatsen op social media?

  1. Op artikelen van de Edese Vos rust auteursrecht. Dat betekent dat ze niet zonder toestemming integraal mogen worden doorgeplaatst op een andere website, in een journalistiek medium of op social media. Gelukkig is het heel makkelijk om even contact met ons op te nemen en het gewoon te vragen. 🙂
  2. Wat wel mag, en dat stimuleren we ook, is artikelen delen op Twitter, LinkedIn, Facebook of via mail of Whatsapp met behulp van de deeliconen die onder elk artikel staan. Je kunt daar gewoon op klikken. Dan wordt het artikel in verkorte vorm gedeeld met een link naar onze website waar mensen het hele artikel kunnen lezen.
  3. Schrijf je zelf een artikel, blog of social media bericht, dan kun je gewoon linken naar het betreffende artikel (met url/webadres) op Edesevos.nl.
  4. Ook mag je vrijelijk citeren uit artikelen, het zogenaamde citaatrecht. Daar zitten wel drie beperkingen op: het moet een duidelijk aanwijsbaar doel hebben, je mag niet meer dan strikt nodig overnemen en je moet een bronvermelding geven. Om het concreet te maken: je mag maximaal 25% van een artikel citeren en dient dan in je eigen stuk een link naar Edesevos.nl op te nemen.
  5. Foto’s zijn ook auteursrechtelijk beschermd. Dat betekent dat je voor hergebruik toestemming nodig hebt van de fotograaf. Die staat bij de foto’s op de Edese Vos duidelijk vermeld.

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.