Edese Vos

Gemeente Ede stopt met bekendmakingen in Ede Stad

gemeentelijke bekendmakingen
De gemeentelijke bekendmakingen verschijnen alleen nog digitaal. Beeld: Edese Vos (AI).

De gemeente Ede stopt met het publiceren van de bekendmakingen van vergunningen in huis-aan-huiskrant Ede Stad. Met ingang van 6 september kun je deze alleen nog digitaal ontvangen.

Eerder liet de gemeente weten niet bereid te zijn om het gemeentekatern dat in Ede Stad verschijnt ook op de eigen website te publiceren. Dit was voor de Edese Vos aanleiding om zelf de gemeentelijke informatie beter te gaan ontsluiten. Zeker nu Ede Stad op steeds minder adressen nog wordt bezorgd is digitale ontsluiting van belang, zodat inwoners goed geïnformeerd blijven.

Nu maakt de gemeente dus de stap om de bekendmakingen helemaal niet meer in print aan te bieden, maar alleen nog digitaal. Voor mensen die gewend waren de hele lijst met bekendmakingen in de huis-aan-huiskrant langs te lopen betekent dit even omschakelen, maar het heeft ook voordelen. Het is namelijk wel heel makkelijk gemaakt.

Op deze overheidswebsite kun je je adres ingeven en de straal bepalen waarbinnen je bekendmakingen wilt ontvangen.

bekendmakingen ede

Een logische keus waarmee je de bekendmakingen kunt beperken tot je eigen interessegebied. Je hoeft tenslotte niet te weten of iemand aan de andere kant van Ede een dakkapel laat zetten of een boom wil kappen. Juist de eigen wijkinformatie is voor inwoners het meest relevant. Daarnaast worden standaard de evenementenvergunningen voor heel Ede getoond, die mis je dus niet.

Je kunt het soort berichten dat je wilt ontvangen op maat segmenteren. Bijvoorbeeld alleen bouwvergunningen en geluidvergunningen en geen omgevingsvergunningen. Ook kun je aanvinken of je de bestemmingsplannen voor de hele gemeente wilt ontvangen. Daarnaast kun je de gewenste voorlichting selecteren, bijvoorbeeld over huisafval of verkiezingen. Ook verordeningen, milieueffectrapportages e.d. kun je specifiek instellen. Tenslotte kun je de verschillende overheden selecteren waarvan je op de hoogte wilt blijven. Denk aan de provincie of het waterschap.

We hebben deze aanmeldlink ook toegevoegd op onze eigen servicepagina met gemeenteinformatie.

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

4 reacties

  • Jammer. Vond het erg gemakkelijk er zo even langs te lopen in de Ede Stad, juist ook wel geïnteresseerd wat er op andere plekken gebeurt in Ede. Heb ook digitaal maar krijg dan zoveel mail waar ik in moet scrollen dat dat er niet van komt en dan mis je zomaar het eea.

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.