Edese Vos

Provincie vordert 3 miljoen euro subsidie terug van Experience

food experience subsidie

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben besloten de subsidie die aan Stichting WFC Experience was toegekend daadwerkelijk in te trekken.

In een brief laat Commissaris van de Koning Henri Lenferink de stichting weten dat de in december in de Gelderse Staten aangenomen motie om de subsidie aan de Edese Food Experience te beëindigen gewoon wordt uitgevoerd. De provincie stelt de subsidie definitief vast op € 5.194.660.

Dat is ruim een miljoen hoger dan gepland. Dat komt omdat de stichting al verplichtingen was aangegaan, die de provincie heeft verrekend. De provincie houdt er rekening mee dat er ook nog BTW verrekend moet worden.

Aangezien van de oorspronkelijk toegekende € 17.000.000 subsidie al € 8.256.019 als voorschot was toegekend, vordert de provincie nu € 3.061.359 terug. De stichting moet dit binnen een maand overmaken. “Als u te laat betaalt, zijn daar kosten aan verbonden,” laat Lenferink weten.

Daarmee maakt de provincie korte metten met het voornemen van de stichting om met die subsidie te gaan procederen tegen de provincie voor behoud van de subsidie. “Wij zijn van oordeel dat wij het algemeen belang zwaarder kunnen laten wegen dan het financieel belang van uw stichting,” aldus Lenferink.

In een Statenbrief laat het college weten dat zowel de Stichting als exploitant TeKa Groep, wiens advocaat een brief – met zeer waarschijnlijk een schadeclaim – naar de stichting heeft gestuurd, twee weken de tijd hebben om bezwaar te maken.

In totaal heeft de Experience de gemeenschap 8,5 miljoen euro aan subsidies gekost (kosten van ambtenaren niet meegerekend), terwijl er uiteindelijk niets van terecht is gekomen.

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

1 reactie

  • En waar is de hoogfietser Leon Meijer gebleven, die is gevlucht met achterlating van een mislukt project vol aannames, verdraaiingen en een miljoenenverlies? Luchtfietserij noemen we dat. Kan hij aansprakelijk gesteld worden?

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.