Edese Vos

Journalistiek café: inspiratie en verbinding in Ede

journalistiek cafe edese vos april 2024 1
Het journalistiek café was weer gezellig vol. Foto: Geert Nieuwenhuis.

Op donderdagavond 4 april vond in biercafé Substitute het tweede journalistiek café van de Edese Vos plaats. Journalisten gingen in gesprek met interessante gasten over actuele en bepalende lokale ontwikkelingen.

Het was een ontspannen en inspirerende avond met 40 deelnemers. Het programma bestond uit drie interviewrondes met ruimte voor vragen uit het publiek. Een goede gelegenheid om redactieleden van de Edese Vos en andere betrokken Edenaren te ontmoeten, bij een koffie of een biertje.

Ceremoniemeester Peter kondigde de gasten met enthousiasme aan en de vragen uit het publiek werden door onze trainee Jurre strak gemodereerd. Marc en Yvonne voerden de gesprekken. Geert Nieuwenhuis maakte deze keer de foto’s en Hester Bats de visuals.

Visual Cafe Edese Vos

Dankzij ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet laten we de auto nu vaker staan en realiseren ons dat Ede mooier kan worden als we onze ruimte anders gaan inrichten. Technicus Jan Post legde uit waarom ‘reparatielabels’ een echte doorbraak zijn in de consumentenmarkt. En Rogier Pelgrim verraste ons met zijn prachtige, doorleefde liedjes over de Airborne, pelgrimeren en de Wageningse uiterwaarden.

journalistiek cafe edese vos april 2024 3

De deelnemers waren enthousiast en waardeerden het journalistiek café met gemiddeld een 8,1. We hebben het concept nu twee keer op proef gedraaid en nemen even een pauze om te evalueren en vooruit te kijken.

Wil je er een volgende keer graag bij zijn? Schrijf je dan in voor de wekelijkse mail van de Edese Vos als je die nog niet ontvangt. Dan krijg je de uitnodiging en aanmeldlink toegestuurd zodra er meer bekend is over een vervolg.

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

Schrijf een reactie

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.