Edese Vos

Edese Vos is jarig en wordt stichting

edesevos 1 jaar
De Edese Vos is 1 jaar geworden. Beeld: Edese Vos (AI).

Vandaag is de Edese Vos 1 jaar geworden. Op 23 januari 2023 kroop het dier uit zijn hol in het Edese Bos om het dorp wat op te schudden.

Wat begon als een samenwerking tussen drie Edese initiatiefnemers – Emerge Media, Eskes Media en De Sociale Zaak – is gisteren bij Heuvelrug Notarissen geformaliseerd in een eigen rechtsvorm, Stichting Edese Vos.

De doelstelling in de statuten is:

1. Het versterken van de democratische rechtsstaat en burgerschap door middel van onafhankelijke lokale en regionale onderzoeksjournalistiek.
2. Fondsenwerving voor de onderzoeksjournalistiek van de Edese Vos, en het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Deze stichting zal fungeren als organisatievorm annex uitgever van de Edese Vos. De leden van de kernredactie vormen samen het bestuur. Er moeten nog wat praktische zaken worden geregeld, zoals een bankrekening. Als de stichting echt operationeel is, laten we dat weten.

Maar nu eerst… taart!

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

5 reacties

  • Van harte gefeliciteerd! Mooie doelstellingen, is hard nodig, zeker ook in Ede. Goed dat jullie dit doen.

  • Van harte gefeliciteerd met jullie eerste verjaardag! De oprichting van de Stichting Edese Vos is weer een stap vooruit, met het oog gericht op de toekomst. Dat er maar vele jaren mogen volgen waarin de Edese Vos de Edese kippen alert houdt!

  • Gefeliciteerd!
    Maar, is het nou pels in de luis of luis in de pels?
    Als het een pels in de luis is, moet het of een heel klein pelsje zijn of de luis (van Ede) moet behoorlijk uit z’n krachten zijn gegroeid…

    • De omkering is een woordgrapje van de vos. De vos is een pelsdier, en de macht is een soort luis (inderdaad een hele grote) die zich voedt op het volk.

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.