Edese Vos

De Tegenmacht Podcast 3: Journalistiek in Ede en Wageningen

tegenmachtpodcast 4 geeloranje
Podcast hosts Marc van der Woude en Raymond Janssen. Beeld: Edese Vos / Ien, de podcast.

In deze derde aflevering van de Tegenmacht Podcast duiken Raymond Janssen en Marc van der Woude in de wereld van de lokale journalistiek in Ede en Wageningen. Hoe blijven lokale media overeind in een snel veranderende mediawereld?

Je maakt kennis met Simon Vink, voormalig woordvoerder van de Wageningen Universiteit en nu actief in de lokale journalistiek. Hij deelt zijn ervaringen met de uitdagingen en kansen van burgerjournalistiek en de gevolgen van het verdwijnen van regionale kranten zoals De Gelderlander.

Daarnaast hoor je van Martin Both, hoofdredacteur bij Omroep1 Vallei, over zijn visie op het samenbrengen van lokale omroepen om de professionaliteit te verhogen. Wat betekent dit voor de financiering en hoe kunnen lokale media als waakhond fungeren?

Wat kun je verwachten?

  • Verdiepende inzichten in de overgang naar grotere regionale omroepen en de impact daarvan op het lokale nieuws.
  • Een discussie over de financiering van lokale journalistiek, de rol van commercie, en het belang van lokale media als bewaker van de lokale democratie.
  • Een scherpe analyse van de huidige en toekomstige staat van lokale journalistiek in Ede en Wageningen.

Luister naar deze aflevering voor een heldere en boeiende kijk op de cruciale rol van lokale journalistiek als tegenmacht in de gemeenschap.

white logoWaardeer dit artikel met een donatie

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

Schrijf een reactie

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.