Edese Vos

De Tegenmacht Podcast 4: Journalistiek in Nijmegen

tegenmachtpodcast 5 rozegeel
Podcast hosts Marc van der Woude en Raymond Janssen. Beeld: Edese Vos / Ien, de podcast.

Ontdek de wereld van lokale journalistiek in Nijmegen in deze vierde aflevering van de Tegenmacht Podcast met Raymond Janssen en Marc van der Woude. Hoe slagen journalisten erin om met beperkte middelen toch belangrijk nieuws naar boven te halen en de lokale politiek kritisch te volgen?

Annemieke Schakelaar, een gedreven journalist van Omroep GLD, vertelt over haar aanpak om groot nieuws uit kleine aanwijzingen te destilleren.

Ton Bennink, freelance journalist en docent journalistiek, bespreekt hoe het journalistiekonderwijs essentieel is voor het opleiden van kritische journalisten die als tegenmacht kunnen optreden.

Wat kun je verwachten?

  • Persoonlijke verhalen en praktijkvoorbeelden van het dagelijks werk van lokale journalisten.
  • Inzichten in de interacties tussen journalisten en lokale politici.
  • Een overzicht van de uitdagingen en kansen voor lokale media in een tijd van financiële beperkingen en digitale veranderingen.

Luister naar deze aflevering voor een diepere kijk op de cruciale rol van lokale journalistiek in het bewaken van de democratie in Nijmegen.

white logoWaardeer dit artikel met een donatie

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

Schrijf een reactie

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.