Edese Vos

De Tegenmacht Podcast 1: In de gemeenteraad van Ede

tegenmachtpodcast 2 blauw
Podcast hosts Marc van der Woude en Raymond Janssen. Beeld: Edese Vos / Ien, de podcast.

In deze eerste aflevering van de Tegenmacht Podcast zoomen we in op de lokale politiek van Ede. Presentatoren Raymond Janssen en Marc van der Woude nemen je mee naar de arena van de lokale democratie: de raadszaal.

We praten met Raşit Görgülü, raadslid voor de Democratische Partij Ede, die zich hard maakt voor een kritische en alerte pers. Hij ziet de journalistiek als een essentiële ‘vierde macht’ en benadrukt het belang van krachtige tegenmacht in de gemeentepolitiek.

Ook horen we van Stephan Neijenhuis van D66 over de soms complexe interacties tussen het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Hij deelt hoe deze dynamiek cruciaal is voor het controleren van overheidsbesluiten en het stimuleren van verandering.

Wat kun je verwachten?

  • Een interessant gesprek over de invloed van de gemeenteraad als kritische tegenmacht.
  • Persoonlijke reflecties op de uitdagingen waar raadsleden mee te maken krijgen: hoe krijg je zaken voor elkaar en overwin je tegenstand?
  • Inzichten in hoe lokale politici zoals Görgülü en Neijenhuis balanceren tussen hun idealen en politieke compromissen.

Tune in voor een verhelderende kijk op hoe de gemeenteraad van Ede werkt om een vitale democratie te waarborgen. Ontdek het belang van een actieve en betrokken raad in onze samenleving.

white logoWaardeer dit artikel met een donatie

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

Schrijf een reactie

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.