Edese Vos

De Tegenmacht Podcast 6: Burgers in actie in Nijmegen

tegenmachtpodcast 7 blauwgroen
Podcast hosts Marc van der Woude en Raymond Janssen. Beeld: Edese Vos / Ien, de podcast.

Duik in de kracht van burgerinitiatieven in Nijmegen in deze inspirerende zesde aflevering van de Tegenmacht Podcast met Raymond Janssen en Marc van der Woude. Ontmoet twee gedreven Nijmegenaren die actief hun stempel drukken op hun gemeenschap.

Erik Dolman heeft het gebied rondom de Sint Stevenskerkhof omgetoverd tot een groenere en leefbaardere plek.

Renate Giesbers maakt zich hard voor helderheid en eerlijkheid in de communicatie over het nieuwe warmtenet in haar wijk Hengstdal.

Wat kun je verwachten?

  • Een verhaal over Eriks vastberadenheid en creativiteit om samen met buurtbewoners zijn stedelijke omgeving te vergroenen.
  • Renates strijd voor transparantie en de juiste informatie over duurzame energieprojecten, en hoe dit haar relaties met de lokale overheid beïnvloedt.
  • Een discussie over de uitdagingen en triomfen van burgerinitiatieven als middelen voor democratische betrokkenheid en tegenmacht.

Luister naar deze aflevering en ontdek hoe gewone burgers aanzienlijke invloed kunnen uitoefenen op hun leefomgeving en de lokale overheid.

white logoWaardeer dit artikel met een donatie

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

Schrijf een reactie

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.