Edese Vos

Geslaagde meet-up Edese Vos op het WFC-terrein

meet up edesevos kazerneterrein 300923
Onderweg naar de nieuwe wandel- en fietsbrug Enka-Sysselt. Foto: Edese Vos.

De eerste meet-up van de Edese Vos op zaterdagmiddag 30 september op het kazerneterrein was erg geslaagd. Een korte impressie.

De meet-up, die bewust klein en persoonlijk was gehouden, was binnen enkele dagen al volgeboekt. Er waren 17 deelnemers.

Het eerste gedeelte bestond uit een rondwandeling van een uur onder leiding van stadsgeograaf en Edese Vos-auteur Allard Bijlsma over het World Food Center-terrein. We staken allerlei wetenswaardigheden op over de diverse ontwikkelplannen, de architectuur van woningen, de flora en fauna, en de nieuwe wandel- en fietsbrug Enka-Sysselt. Natuurlijk ontbraken de Stingerbol en de Mauritskazerne, waar de World Food Experience komt, niet in het programma.

kaart wfc shortwalk aangepast nrs

Aansluitend waren er hapjes en drankjes op het terras bij Cravings for Green in Stall, een gezellige veganistische uitspanning met lokale producten. De redactieleden van de Edese Vos vertelden iets over de journalistieke visie en uitdagingen, de zakelijke doelen voor de komende tijd en de verbinding met inwoners. Er volgden inspirerende gesprekken en voor we het doorhadden was de tijd alweer om.

Deelnemers gaven de meet-up gemiddeld een 8,5. Een paar reacties:
“De hapjes waren lekker en vernieuwend.”
“Een heel goed idee om het samenkomen te combineren met een informatieve wandeling.”
“Toelichting door de redactie van de Vos was goed gedaan en informatief.”
“Relaxte, informele sfeer. Fijne groep betrokken mensen.”
“De gesprekken waren niet alleen leuk, maar gaven ook gelijk wat inzichten hoe het ‘werkt’ in Ede.”

Lijkt het je leuk om bij een volgende meet-up aanwezig te zijn? Schrijf je dan even in voor de mail van de Vos, dan ben je als eerste op de hoogte.

Wandel zelf over het WFC-terrein

Vind je het jammer dat je de informatieve wandeling over het kazerneterrein hebt gemist? Niet getreurd, want de route is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Allard Bijlsma is bezig 60 van dergelijke ‘short walks’ uit te zetten in de wijken van Ede die je in 30-45 minuten kunt lopen. De wandeling over het WFC-terrein heeft een routebeschrijving, uitleg bij 10 ‘points of interest’, verdiepingslinks en een YouTube-video waar je de route digitaal mee kunt ‘lopen’.

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

Schrijf een reactie

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.