Edese Vos

De Tegenmacht Podcast 2: In de raad van Nijmegen

tegenmachtpodcast 3 oranjerood
Podcast hosts Marc van der Woude en Raymond Janssen. Beeld: Edese Vos / Ien, de podcast.

In deze tweede aflevering van de Tegenmacht Podcast nemen Raymond Janssen en Marc van der Woude je mee naar de politieke arena van Nijmegen. Ontdek hoe de gemeenteraad daar optreedt als een kritische tegenmacht tegenover het college van burgemeester en wethouders.

Tobias van Elferen, voormalig raadslid en huidig wethouder financiën en duurzaamheid, vertelt over de uitdagende balans tussen macht en tegenmacht vanuit beide perspectieven.

Charlotte Brand, fractievoorzitter van de PvdA en lid van de oppositie, deelt haar ervaringen over hoe ze het stadsbestuur scherp houdt.

Wat kun je verwachten?

  • Duidelijke inzichten in hoe Nijmeegse raadsleden de plannen van de lokale overheid controleren, van alledaagse beslissingen tot grote projecten.
  • Een verdiepende discussie over de uitdagingen van openheid en informatievoorziening in de gemeentepolitiek, waarbij raadsleden vaak vechten voor toegang tot belangrijke informatie.
  • Persoonlijke ervaringen van raadsleden over de dynamiek tussen oppositie en coalitie en de invloed daarvan op hun rol als tegenmacht.

Luister naar deze boeiende aflevering om te horen hoe raadsleden in Nijmegen het bestuur uitdagen en de belangen van burgers vertegenwoordigen.

white logoWaardeer dit artikel met een donatie

Edese Vos

Scherpe oren, scherpe ogen, scherpe neus en scherpe tanden, maar wel goedhartig en aaibaar. Pels in de luis van de Edese macht. Trotse deelnemer aan de Edese 'big five' en niet van plan zijn plek af te staan aan de wolf. Eet af en toe een kippetje.

Schrijf een reactie

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.