Edese Vos

De meest kwetsbare flora en fauna van Ede

VOS 20220621 03 Heideblauwtjes paring Eric Wander scaled
Parende heideblauwtjes. Foto: Eric Wander.

Veel soorten planten en dieren in Ede hebben te lijden onder de stikstoflast. Welke zijn het meest kwetsbaar en dreigen we te verliezen?

“Er zijn inmiddels soorten uitgestorven, andere worden met uitsterven bedreigd, maar nog veel meer soorten zijn heel veel zeldzamer of schaarser geworden, waardoor ze hun rol in een ecosysteem niet meer goed kunnen vervullen,” stelt de Otterlose bioloog Arnold van den Burg. Hij schreef er een vlammende column over.

De Edese natuurfotograaf Eric Wander dook in zijn archief op zoek naar foto’s van deze kwetsbare flora en fauna in Ede en maakte de volgende expositie. Als je op één van de beelden klikt wordt een ‘slideshow’ geopend met een beschrijving van wat je ziet.

Eric Wander woont in Ede en is natuurfotograaf. Meer van zijn werk is te vinden op zijn website: https://www.ericwander.nl en in de exposities Ede in de Winter en Ede in de Lente op Wandelen in Ede.

Gastauteur

Onder dit profiel plaatst de Edese Vos de bijdragen van gastauteurs die op onze uitnodiging of op eigen initiatief hun licht laten schijnen op een thema.

Schrijf een reactie

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.