Edese Vos

Ontdek de feiten achter het Warmtebedrijf Ede

Hoe het Warmtebedrijf Ede inwoners en gemeente misleidt. Schrijf je nu in voor toegang tot deze onthullende artikelen.

 
 

warmtebedrijf pano

Het Warmtebedrijf Ede profileert zich als duurzaam en innovatief. Maar recente onderzoeken van de Edese Vos onthullen een andere kant van het verhaal. Wij hebben de afgelopen maanden diepgaand onderzoek gedaan naar de activiteiten van het Warmtebedrijf.

Wil jij de volledige waarheid weten? Schrijf je dan in en ontvang deze informatie direct.

Wat wij hebben ontdekt:

  • Problemen in de winter: In januari zaten 2.000 huishoudens zonder warmte. Wij hebben gereconstrueerd wat er echt is gebeurd en waarom dit kan gebeuren.
  • Misleiding van de gemeente: Het college van B&W schuift de problemen door en het warmtebedrijf beïnvloedt de gemeenteraad. Edenaren betalen ondertussen te veel en worden blootgesteld aan schadelijke uitstoot.
  • Onveilige opslag: Een brand in de biomassaopslag heeft geleid tot een onderzoek. De biomassa bleek niet gecertificeerd en dus onveilig te zijn.
  • Illegale kap: Een bos van 10.000 m² werd illegaal gekapt voor uitbreiding van de biomassaopslag. Ontdek de impact hiervan.
  • Echte energiebronnen: Het warmtenet draait voornamelijk op gas, diesel en natte biomassa van lage kwaliteit, in tegenstelling tot wat wordt geclaimd.

Ben je benieuwd naar de details?

Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van de Edese Vos en krijg direct toegang tot al onze onthullende artikelen over het Warmtebedrijf Ede.

 
 

Blijf goed geïnformeerd:

Onze nieuwsbrief houdt je elke week gratis op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede.

Schrijf je nu in en mis niets!

Wat anderen zeggen over de Edese Vos:

“Wat een verademing is dit nieuwe platform in Ede! Ik ben mij de afgelopen jaren gaan realiseren hoe veel media werken en dat zij te vaak geen tegenmacht bieden. Verfrissend om te zien dat in Ede dit nieuwe initiatief is ontstaan. Wat mij erg aanspreekt is de verbindende factor in jullie visie.”
– Jacqualine Zonneveld, betrokken inwoner

“Hier hebben we wat aan: niet alleen onderzoeksjournalistiek, vooral ook van hoge kwaliteit, versterking van de pluriformiteit en de tegenmacht. Ik voel me als geïnteresseerde burger op mijn wenken bediend.”
– Theo van de Rijt, betrokken inwoner

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.