Edese Vos

Waarom verdwijnt zoveel natuur in Ede ongemerkt?

Het bijzondere natuurgebied Kees van Lohuizenpark moet wijken voor een nieuwe installatie van de rioolzuivering. Honderden soorten vogels, vlinders, libellen en vleermuizen moeten maar een ander plekje zoeken om te wonen.

Voor de aanleg van de Parklaan zijn meer dan 1200 bomen gekapt. Worden die herplant? Zo ja, waar dan? Ook is er ingrijpende kap in de Sysselt, de Valouwe en het Edese Bos. Natuurgebieden op de Ginkel worden afgesloten in het kader van een ‘herzonering’. Drie bloeiende volkstuinencomplexen, ware ‘stadsparadijsjes’, moeten plaatsmaken voor woningbouw.

De Edese Vos houdt dit scherp in de gaten en bericht daar vasthoudend over. Waarom gebeurt het en is het wel nodig? Kan het ook anders? Want kom je aan de natuur, dan kom je aan de Edenaar. Als we ons ergens voor inzetten, dan is het behoud van de prachtige natuur in en rond Ede.

Ben je nieuwsgierig naar deze artikelen?

Schrijf je dan in voor de mail van de Edese Vos.

Na je inschrijving ontvang je direct toegang tot alle artikelen, ook de afgeschermde. De mail van de Edese Vos verschijnt 1x per week. Zo blijf je goed op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede, inclusief onze mooie natuur.

 
 

Deel deze pagina gerust met andere mensen in je netwerk!

Edese Vos Insta

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.