Edese Vos
smaakpark foodhal park artist impression

Hoe Smaakpark Ede failliet ging: de onderste steen boven

Het Smaakpark van Christian Weij was een van de food-paradepaardjes van Ede. De gemeente bracht er trots haar relaties naar toe. Particuliere crowdfunders staken er tonnen in. De Provincie Gelderland gaf een half miljoen subsidie. Werknemers leverden in de moeilijke coronatijd een deel van hun salaris in. Maar in juni ging de tent failliet met een schuld van 1,5 miljoen euro.

Hoe heeft dit drama kunnen gebeuren? De Edese Vos deed onderzoek en ging tot het gaatje om opheldering te krijgen. In een serie onthullende artikelen lees je:

  1. Wat de werkelijke oorzaken van dit faillissement waren en hoe het toch kan dat al dit geld nu weg is.
  2. Een reconstructie van hoe de crowdfunders werden verleid om te investeren in een duurzame droom, terwijl de ondernemer zonder dat zij dit wisten zijn pand veilig stelde in een aparte BV.
  3. Hoe de Provincie Gelderland samen met de Regio Foodvalley ‘in goed vertrouwen’ een grote subsidie gaf, zonder controle van de boeken.
  4. Waarom foodondernemers en medewerkers nu een boekje open doen over wat er zich achter de schermen van het restaurant afspeelde.
  5. Hoe ondernemer Christian Weij tóch wil doorstarten, en wat de curator daar van vindt.

“Ons vertrouwen is geschaad. Hij heeft valsheid in geschrifte gepleegd.”
– Everdien Gunsing, Provincie Gelderland

Ben je nieuwsgierig hoe het zit? Wil je het hele onderzoek van de Edese Vos lezen?

Schrijf je dan in voor de mail van de Edese Vos.

Dat kost je niets. Na je inschrijving ontvang je direct toegang tot alle artikelen over het Smaakpark Ede. De mail van de Edese Vos verschijnt 1x per week. Zo blijf je goed op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede.

 
 

TIP: deel deze pagina op social media en met andere mensen in je netwerk!

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.