Edese Vos

Hoe het Warmtebedrijf Ede inwoners én gemeente om de tuin leidt

Het Warmtebedrijf Ede presenteert zich graag als ‘slim en groen’, en daarmee als duurzaam. Onderzoeksjournalistiek platform Edese Vos kwam de afgelopen maanden echter met ontluisterende onthullingen over hoe het bedrijf inwoners én gemeente om de tuin leidt.

Het warmtebedrijf zette in januari 2.000 huishoudens in de kou, maar hield de oorzaak achter. De Edese Vos reconstrueerde op basis van interne bronnen hoe het echt is gegaan. Ook ontdekten we dat er wordt gerommeld met houtsnippers, een hectare bos illegaal is gekapt, dat de uitstoot niet goed wordt gecontroleerd en er grote veiligheidsrisico’s in de centrales zijn.

Schrijf je nu in voor toegang tot deze serie onthullende artikelen.

Hierin lees je:

  1. Hoe het Warmtebedrijf Ede in januari door eigen geblunder en structureel mismanagement een groot deel van Ede in de kou zette, en waarom dit zeker niet de laatste keer zal zijn.
  2. Hoe het college van B&W de problemen liever afschuift en het warmtebedrijf de gemeenteraad probeert te beïnvloeden. Intussen hebben Edenaren last van giftige uitstoot en betalen zij teveel voor hun warmte.
  3. Hoe er brand uitbrak in de biomassaopslag van het warmtebedrijf en er nu door de instanties een onderzoek wordt ingesteld omdat de biomassa niet gecertificeerd blijkt te zijn.
  4. Hoe een Nederlands bos van 10.000 m2 illegaal werd gekapt en versnipperd om uitbreiding van de biomassaopslag mogelijk te maken.
  5. Waar het Edese warmtenet echt op draait: gas, diesel en natte biomassa van slechte kwaliteit.

Ben je nieuwsgierig hoe het zit?

Schrijf je dan in voor de mail van de Edese Vos.

Dat kost je niets. Na je inschrijving ontvang je direct toegang tot alle artikelen over het Warmtebedrijf Ede. De mail van de Edese Vos verschijnt 1x per week. Zo blijf je goed op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede.

 
 

TIP: deel deze pagina op social media en met andere mensen in je netwerk!

Mis niets, meld je aan!

Blijf actief op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Ede. Meld je aan voor de mail van de Edese Vos.